X
تبلیغات
مهندسی صنایع غذایی - همه چیز در مورد کارشناسی ارشد صنایع غذایی
منابع آزمون کارشناسی ارشد صنایع غذایی :
1. زبان تخصصی / ضریب 2
2. ریاضی / ضریب 2
3. شیمی مواد غذایی / ضریب 2
4. اصول مهندسی مواد غذایی (اصول مهندسی صنایع غذایی ، اصول طراحی کارخانجات) / ضریب 2
5. تکنولوژی مواد غذایی (قند ، لبنیات ، روغن ، غلات ، کنسرو، اصول نگهداری) / ضریب 4
6. میکروبیولوژی مواد غذایی / ضریب 2

اما منابعی که بعضی از پذیرفته شدگان معرفی کردند:
(این کتاب ها و جزواتی که در ادامه معرفی شدن ، مجموع همه‌ی منابعیه که پذیرفته شدگان مختلف در سراسر کشور معرفی کردن . اما اینها دلیل نمیشه که جزوات بخش خودمون رو نادیده بگیریم . قطعاً اساتید ما هم وقت جزوه گفتن با توجه به تجربشون ، منابع ارشد رو هم در نظر میگیرن .
اما نکته‌ی قابل توجه در مورد این منابع ، اتفاق نظر اکثر پذیرفته شدگان روی جزوه‌های پارسه و بعد از اون سنجش تکمیلی هست.)

جزوات :
اصول مهندسی مواد غذایی :

صنایع لبنیات:
صنایع لبنیات سیدعلی مرتضوی
صنایع لبنیات دکتر احسانی/ دانشگاه تهران
صنايع لبنيات خسروشاهی
لبنیات دکتر دخانی/ اصفهان

تکنولوژِی قند:
تکنولوژی قند دکتر بهزاد/ دانشگاه مشهد
تکنولوژی قند شیراز
تکنولوژی تولید شکر از چغندر قند دکتر محسن لبافی
مربوط به شکلهای درس قند دکتر ایاسه دانشگاه تبریز

تكنولوژي روغن:
تکنولوژی روغن دانشگاه اصفهان
تکنولوژی روغن های خوراکی دکتر محمد حسین حداد خداپرست
تکنولوژی روغن جلد مهندس سید جلالی

تكنولوژي غلات:
تکنولوژی غلات دکتر دانشگاه تهران
تکنولوژی غلات دکتر مهدی کدیو دانشگاه اصفهان

كنسروسازي:
کنسروسازی دکتر فخری شهیدی دانشگاه مشهد
کنسروسازی دکتر دانشگاه شیراز
كنسرو سازی دکتر سهراب معینی دانشگاه تهران
کنسروسازی دکتر ایاسه دانشگاه تبریز

اصول نگهداري مواد غذايي:
اصول نگهداری مواد غذایی دکتر کبیری دانشگاه اصفهان
اصول نگهداری مواد غذایی دکتر معین دانشگاه تهران
اصول نگهداری مواد غذایی دکتر قدوسی دانشگاه مشهد
اصول نگهداری مواد غذایی دکتر ایاسه دانشگاه تبریز

*ميكروبيولوژي موادغذايي:
میکروبیولوژی مواد غذایی دکتر قدوسی مشهد
میکروبیولوژی مواد غذایی دکتر فخری شهیدی دانشگاه مشهد
میکروبیولوژی مواد غذایی دکتر دانشگاه تهران
میکروبیولوژی مواد غذایی دانشگاه تبریز
میکروبیولوژی مواد غذایی دکتر حبیبی

*شيمي مواد غذايي :

شیمی مواد غذایی فرهوش دانشگاه فردوسی مشهد
شیمی مواد غذایی دکتر احمدی دانشگاه تبریز
خلاصه شیمی مواد غذایی دکتر پور آزرنگ دانشگاه اصفهان-مشهد-تهران-تبریز
شیمی مواد دکتر حامدی

*اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی :

اصول طراحي كارخانجات:
اصول طراحی کارخانجات دکتر کلباسی دانشگاه تهران
اصول طراحی دکتر محمد شاهدی دانشگاه اصفهان

اصول مهندسي صنايع غذايي:
اصول مهندسی صنایع غذایی دکتر کلباسی دانشگاه تهران
اصول مهندسی صنایع غذایی دکترشاهدی دانشگاه اصفهان
اصول مهندسی صنایع غذایی دکتر سید کمال الدین رضوی دانشگاه فردوسی مشهد

*زبان عمومی و تخضصی :
زبان تست دیباگران
کتاب English for the students of food science دکتر ابوالقاسم جزایری
زبان تخصصی صنایع غذایی انتشارات سمت

** کلیه جزوات انتشارات پارسه و سنجش تکمیلی


*سوالات تست کنکوری:
تست کنکور کارشناسی ارشد سالهای قبل
گامی به سوی کارشناسی ارشدسه جلدی( انتشارات بارساوا(
درسنامه جامع کارشناسی ارشد صنایع غذایی احسان جناب انتشارات میر
مجموعه 2000 تست کارشناسی ارشد میرنظامی ضیابری

کتاب ها :

*تکنولوژی مواد غذایی :

صنایع لبنیات:
تکنولوژی شیر و فراوردهای لبنی دکتر سید علی مرتضوی
تولید شیر و فراورده های آن دکتر تیموری یانسری
شیر و فراوردهای آن خانم گیتی کریم
روش های آزمایش شیر عباس فرخنده

تکنولوژِی قند:
صنایع شکر وقند دکتر شیخ الاسلام
قند سازی از نیشکر ریاحی دوجلدی
تکنولوژی قند مهندس رضا اسماعیل زاده کناری

تكنولوژي روغن:
تکنو لوژی روغن های خوراکی محمد حسین حداد خداپرست
تصفیه روغن و تولید مار گارین میر نظامی ضیابری
چربی ها و روغن های خوراکی میر نظامی ضیابری
چربی ها و روغنهای نباتی خوراکی و تصفیه روغن خانم فرشته مالک

تكنولوژي غلات:
مقد مه ای به تکنولوژی فراورده های غلات مهندس رسول پایان
تکنولوژی نان ناصر رجب زاده
تکنولوژی غلات نیکو آراسته
تکنولوژی غلات دکتر رجب زاده دوجلدی
مبانی فناوری غلات دکتر رجب زاده دوجلدی
غلات ناصر خدابنده
تکنولوژی آماده سازی و نگهداری غلات ناصر رجب زاده

كنسروسازي:
کنسروسازی رسول پایان
صنایع کنسروسازی جواد حصاری

اصول نگهداري مواد غذايي:
اصول تکنولوژی نگهداری مواد غذایی دکتر حسن فاطمی
مبانی فیزیکو شیمیایی نگهداری مواد غذایی دکتر محمد صفری دانشگاه تهران
اصول نگهداری مواد غذایی مهندس رستم فرجی هارمی
فراوری مواد غذایی فیلو ترجمه مسعود فلاحی
مبانی فیزیکوشیمیایی نگهداری مواد غذایی محمد صفری
صنایع غذایی دوجلدی مرتضی ملکی و شهرام دخانی

*ميكروبيولوژي موادغذايي با ضریب ۲:
میکروبیولوژی مواد غذایی جی ترجمه دکتر مرتضوی
میکروبیولوژی مواد غذایی خانم گیتی کریم
میکروبیولوژی مواد غذایی فریزر ترجمه دکتر مرتضوی
اطلس میکرو بیولوزی موادغذایی علی مرتضوی

*شيمي مواد غذايي ضریب ۲:
شیمی مواد غذایی دکتر فاطمی
شیمی مواد غذایی دمان ترجمه دکتر قنبرزاده

*اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی ضریب ۲
اصول مهندسی صنایع غذایی دکتر حمید توکلی پور
درآمدی بر مهندسی صنایع غذایی ترجمه:دکتر مرتضوی دانشگاه فردوسی
مبانی مهندس صنایع غذایی سید کمال الدین سید رضوی انتشارات عمیدی
اصول طراحی کارخانه های مواد غذایی دکتر معتمدزادگان و اسماعیل زاده کناری
اصول طرح ریزی واحدهای صنعتی ترجمه آصف وزیری


همون طور که میبینید منابعی که در بالا ذکر شد خیلی زیادن و به هیچ وجه همه اونها مد نظر نیست . هر کس بسته به سلیقه‌ی خودش ممکنه از هر درسی یکی از این رفرنس‌ها و یا منابع دیگه ای رو انتخاب کنه . مثلاً رتبه 6 آزمون 87 که در حال حاضر دانشجوی دانشگاه تهرانه کتاب‌ها و جزوات زیر رو به عنوان منابع خودش معرفی کرده :

جزوات :
کلیه جزوات انتشارات پارسه
جزوه کلاسی ریاضیات پارسه
جروه غلات دکتر کدیور اصفهان
جزوه اصول طراحی دکتر شاهدی اصفهان
جزوه لبنیات دکتر خسروشاهی ارومیه
جزوه شیمی مواد غذایی دکتر حامدی
جزوه قند مهندس بهزاد

کتابها :
کتاب درسنامه صنایع غذایی تالیف احسان جناب
شیمی مواد غذایی دکتر فاطمی
شیمی مواد غذایی دکتر قنبر زاده
اصول طراحی کارخانجات دکتر اسماعیل زاده کناری
کتاب تست ریاضیات پایه تالیف دکتر معتقدی جلد 1 و2
میکروبیولوژی غذایی مدرن جلد 1 فصل میکروارگانیسم ها وفسادها
میکروبیولوژی غذایی فریزر فصل میکروارگانیس ها وفساد ها


اما درصد های رتبه اول آزمون سال 88 (البته توجه کنید که معدل هم 20 درصد در رتبه نهایی موثره ) :

زبان 3%
ریاضیات 50%
شیمی مواد غذایی 62%
میکروبیولوژی مواد غذایی 82%
تکنولوژی مواد غذایی 61%
اصول مهندسی مواد غذایی 60%

اینا هم درصدهای رتبه 60 سال 88 هست با معدل 17.34 :
زبان عمومي وتخصصي 31/11
رياضيات سفيد
شيمي موادغذائي 69/33
ميكروبيولوژي موادغذائي 70/67
تكنولوژي موادغذائي 34/07
اصول طراحي كارخانجات ومهندسي صنايع غذايي73/33

این هم درصدهای رتبه 67 آزمون 88 هست با معدل 15.23:
زبان: 5.56
رياضي: 27.78
شيمي مواد: 69.33
ميكروب: 76
تكنولوژي:39.26
اصول طراحي: 57.33

این هم درصدهای رتبه 6 آزمون سال 87 :
زبان 20%
ریاضیات 55%
شیمی مواد غذایی 75%
میکروبیولوژی مواد غذایی 78%
تکنولوژی مواد غذایی 70%
اصول مهندسی مواد غذایی 70%

البته آزمون 87 آسون تر از 88 بوده .

در مورد دانشگاه آزاد هم ظاهراً سبک سوالاتش با سراسری کاملاً متفاوته . پیشنهاد دانشجوهای پذیرفته شده اینه که داوطلب ها برای دانشگاه آزاد بیشتر روی جزوه های اساتید علوم تحقیقات تکیه کنن .
شهرهایی هم که کارشناسی ارشد صنایع غذایی دانشگاه آزاد رو ارائه میدن اینا هستن : سبزوار ، شهرکرد ، قوچان ، علوم تحقیقات تهران ، ورامین

و در آخر هم تعدادی از تست های سنوات گذشته (اگر بلد نیستید نگران نباشید ، چون هنوز خیلی از اینها رو بهمون درس ندادن !)

1. كلسيم در شروع انقباض عضلاني به كدام پروتئين متصل ميشود ؟
الف. ميوسين
ب. اكتين
ج. تروپونين
د. تروپوميوسين

2. cholera Toxin به عنوان يك .............. محسوب مي شود .
الف. اندوتوكسين
ب. انتروتوكسين
ج. توكسين T
د. توكسين مقاوم به حرارت

3. كدام اسيد آمينه در بيشترين مقدار در گلوتن يافت ميشود ؟
الف. اسيد گلوتاميك
ب. پرولين
ج. گليسين
د. آميد

4. كدام محصول بيشتر تحت تاثير اتو اكسيداسيون قرار دارد ؟ ( سال 85 )
الف. پالم
ب. پنبه دانه
ج. كنجد
د. آفتاب گردان

5. کدام اسید آمینه اسیدی میباشد ؟ (سراسری 80(
الف. آسپارژین
ب. گلوتامیک
ج . گلوتامین
د. لیزین

6. با حروف کلمه NARVAND چند کلمه رمز عبور سه حرفی میتوان نوشت ؟
الف. 60
ب. 72
ج. 84
د. 96

7. کدام آنتی بیوتیک به طور گسترده در غذا مصرف میشود ؟ (81)
الف _ سوبتیلین
ب _ نیسین
ج _ تتراسیکلین
د _ تیلوزین

جواب ها :
1. ج / 2. ب / 3. الف / 4. الف / 5. ب / 6. ج / 7. ب